0471 01 79 47 eb.nedyehrevnevs@ofni

Domotica

Domotica

Domotica of smart home technology combineert comfort en innovatie. Met domotica integreren we slimme technologie in een nieuwe of bestaande woning.

Wat is domotica?

Domotica verwijst naar de automatisering van huishoudelijke apparaten en systemen. Domotica omvat verlichting, verwarming, warmtepomp, multimedia, beveiligingssystemen en zoveel meer. Dankzij domotica worden al deze systemen ook centraal bestuurd via een smartphone, tablet of een centraal bedieningspaneel.

Wist je dat: Domotica je kan helpen om energie te besparen?

Smart home

Domotica maakt je woning slim, of althans de bediening ervan. Zo bedien je via je smartphone of tablet je muziek, kamersferen, rolluiken, screens, verlichting,… waar en wanneer je wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met een domoticasysteem laat je bijvoorbeeld de rolluiken of zonwering zakken en zet je tegelijk de warmtepomp aan zodat het binnen heerlijk koel blijft. ’s Winters doe je het omgekeerde met de verwarming. Wijziging in je agenda? Op elk moment van de dag pas je moeiteloos de planning aan.

Staat er een pakjesleverancier aan je deur? Laat hem dan vanop afstand in de garage om je pakje daar veilig te leveren.

Bespaar energie en kosten

Door de automatisering van allerlei elektrisch gestuurde toepassingen heb je voortaan optimale controle op je energieverbruik en de kosten. Programmeer snel en makkelijk je wasmachine of vaatwasser om te draaien tijdens de daluren. Heb je zonnepanelen? Zet je eigen opgewekte energie optimaal in voor eigen gebruik.

Voordelen van domotica

De integratie van een eenvoudig, gebruiksvriendelijk domoticasysteem biedt tal van voordelen:

 • Energie-efficiëntie
  Automatiseer en optimaliseer het gebruik van verlichting en verwarming voor een lagere energierekening.
 • Optimaal comfort
  Door het instellen van detectoren en bepaalde protocollen gaat verlichting automatisch aan en uit. Stap je ’s ochtends uit je bed, dan gaat bijvoorbeeld automatisch de verlichting in de badkamer aan. Stap je ’s nachts uit je bed, dan gaat de verlichting van het gangpad aan zodat je veilig door het huis kunt lopen zonder in het donker naar de de verlichtingsknop te zoeken.
 • Veiligheid
  Verbeterde beveiligingsfuncties zoals slimme sloten, alarmsystemen en camerabewaking.
 • Energieverbruik onder controle
  Dankzij domotica raadpleeg je op ieder moment snel en makkelijk je verbruik. Welk toestel is energiezuinig of net een energieverslinder? Hou maximale controle op je energieverbruik dankzij slimme domotica.

 • Integratie met duurzame energiesystemen
  Koppel je domoticasysteem aan zonnepanelen, laadpaal en warmtepomp voor een optimaal energiebeheer en bekijk je verbruik gemakkelijk op het display of op je smartphone.

 • Waardeverhoging van je woning
  Gebruiksvriendelijke domotica is gegeerd op de hedendaagse vastgoedmarkt.
 • Verbeterde toegankelijkheid
  Maak je woning toegankelijker voor ouderen of personen met beperkte mobiliteit.

Toepassingen

Domotica is in de moderne wereld van vandaag haast niet meer weg te denken. Meer en meer IoT-gestuurde toepassingen vinden hun weg naar de particuliere woningen: van verlichting tot koffiemachine, van rolluiken tot afwasmachine.

 • Slimme verlichting
  Automatiseer je verlichting voor meer comfort en optimale energiebesparing. Voortaan maak je komaf met lichten die onnodig blijven branden. Je hoeft je nooit meer de vraag te stellen: “Heb ik het licht wel uit gedaan?”
 • Optimale klimaatbeheersing
  Regel eenvoudig de temperatuur en luchtvochtigheid van je warmtepomp. Geniet op elk moment van een aangename temperatuur zonder onnodige energieverspilling.
 • Beveiliging
  Integreer snel en makkelijk een alarmsysteem of bewakingscamera’s voor een veilig gevoel.
 • Multimedia en entertainment
  Centraliseer de bediening van TV, muziek en andere entertainmentapparatuur.
 • Slimme energie
  Koppel je domoticasysteem aan de elektriciteitsvoorziening (warmtepomp, omvormer van zonnepanelen, …) voor optimale energie-efficiëntie.

Wij zijn certified partner bij Duo Tecno

Waarom kiezen voor Sven Verheyden?

Kiezen voor Sven Verheyden is kiezen voor expertise én gemoedsrust.

 • Expertise in domotica
  Dankzij regelmatige bijscholingen is Sven steeds up-to-date met de laatste technologieën.
 • Elektronicus en méér
  Dankzij Svens opleiding en jarenlange ervaring is hij dé one stop shop voor zowel je domotica als de elektrische aanpassingen en allerlei aanverwante projecten zoals installatie van warmtepompen, zonnepanelen en zelfs renovatiewerken.
 • Klantgerichte aanpak
  Sven luistert naar jouw wensen en behoeften en biedt op basis daarvan gepersonaliseerde oplossingen aan.
 • Betrouwbaarheid en duurzaamheid
  Sven maakt uitsluitend gebruik van kwalitatieve producten en diensten die jarenlang meegaan.
 • Uitgebreide ondersteuning
  Ook na de installatie staat Sven paraat met raad en daad. Bij vragen, storingen of problemen staat hij graag tot je dienst.

Meer weten? Maak snel een vrijblijvende afspraak met Sven

Andere werken aan je woning?

Naast elektriciteitswerken helpen we je ook graag met andere werken in, aan of rond je woning. Heb je een specifieke vraag? Neem gerust even contact met ons op. We bekijken graag wat we voor je kunnen betekenen.