0471 01 79 47 eb.nedyehrevnevs@ofni

Laadpalen

Laadpalen

Gezien de populariteit van elektrische wagens en de nakende verplichting tot elektrisch rijden, is een laadpaal essentieel geworden. In combinatie met zonnepanelen en een warmtepomp  zorg je op deze manier voor duurzame mobiliteit.

Soorten laadpalen

Laadpalen zijn essentieel voor het opladen van elektrische voertuigen (EV’s). Hou er evenwel rekening mee dat er verschillende types laadpalen bestaan:

 • Niveau 1-laders
  Dit zijn de basisladers die je aansluit op een standaard stopcontact. Ze zijn langzamer maar ideaal voor opladen tijdens de nacht. Niveau 1-laders doen zo’n 8-12 uur over een volledige oplaadbeurt, afhankelijk van je batterijcapaciteit.
 • Niveau 2-laders
  Met deze laadpaal laadt je wagen sneller op, maar hiervoor is een speciale installatie vereist. Ook deze zijn geschikt voor thuisgebruik, maar je vindt ze ook op openbare plaatsen. Deze laders hebben zo’n 4-6 uur nodig om je auto volledig op te laden, afhankelijk van de batterijcapaciteit.
  Niveau 2-laders zijn bovendien in verschillende vermogens verkrijgbaar. Je kan je lader privé gebruiken maar ook registreren voor openbaar gebruik. Op deze manier verdien je een mooi extraatje. Sluit je je lader ook nog eens aan op je zonnepanelen, profiteer je dubbel.
 • DC-snelladers
  DC-laadpalen bieden de snelste oplaadmethode. Deze snelladers vinden we vaak bij openbare laadstations langs snelwegen en in stedelijke gebieden. Op zo’n 20-40 minuten is de batterij van je EV opgeladen.

Voordelen van een laadpaal

Net zoals zonnepanelen en een warmtepomp hebben ook laadpalen tal van troeven en voordelen:

 • Milieuvriendelijk
  Elektrische voertuigen verminderen de uitstoot van broeikasgassen en laadpalen vormen een onmisbaar onderdeel in deze duurzame vorm van transport.
 • Gemak
  Met een laadpaal thuis laad je je voertuig makkelijk en voordelig op. Connecteer ’s avonds je EV met de laadpaal en ’s morgens staat je auto opgeladen voor je klaar.
 • Budgetvriendelijk
  Elektrisch rijden is doorgaans goedkoper dan rijden op fossiele brandstoffen, zeker als je de auto oplaadt met zelfopgewekte zonne-energie. Bovendien vraagt een laadpaal weinig tot geen onderhoud.
 • Waardevermeerdering van je woning
  Een huis met een eigen laadpaal is vandaag erg gegeerd wegens de stijgende populariteit van elektrisch rijden.
 • Sneller opladen
  Thuislaadpalen zijn veel sneller dan het laden van je EV via een gewoon stopcontact.
 • Subsidies
  Nog tot 31 augustus 2024 zijn subsidies of belastingvoordelen mogelijk voor de installatie van laadpalen, zowel voor particulieren als bedrijven.
 • Veiliger laden
  Door het hoge vermogen is laden via een laadpaal veiliger dan een standaard stopcontact.

 • Voor bedrijven is facturatie mogelijk, hetgeen mooie extra inkomsten genereert.

 • Laad je auto(‘s) snel en gratis met het energieoverschot uit je thuisbatterij.

Overtuigd van de voordelen? Contacteer Sven voor meer info

Laadpaal installeren

Vandaag zijn er tal van merken en types laadpalen. Omdat Sven enorm veel waarde hecht aan een correcte prijs-kwaliteitsverhouding, wordt er gewerkt met het Nederlandse merk Alfen. Voor de installatie van een laadpaal is het belangrijk om een gecertificeerd installateur in te schakelen. Enkel zo is een veilige en conforme installatie gegarandeerd. Bovendien is het belangrijk om de elektrische capaciteit van je woning te controleren en indien nodig te upgraden. Met Sven Verheyden sla je dus twee vliegen in één klap.

Andere werken aan je woning?

Naast laadpalen helpen we je ook graag met andere werken in, aan of rond je woning. Heb je een specifieke vraag? Neem gerust even contact met ons op. We bekijken graag wat we voor je kunnen betekenen.