0471 01 79 47 eb.nedyehrevnevs@ofni

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Vandaag is kiezen voor zonnepanelen een uiterst verstandige beslissing. Inzetten op hernieuwbare energie en optimale zelfvoorzienigheid is uitermate interessant om je energiebudget onder controle te houden. Met zonnepanelen kies je voor een duurzame toekomst.

Voordelen zonnepanelen

Uiteraard weet iedereen dat het plaatsen van zonnepanelen tal van voordelen heeft. We zetten ze graag op een rij:

Bespaar geld

Het grootste voordeel van zonnepanelen voel je natuurlijk in je portemonnee. De zon levert gratis energie en dat zal zich positief vertalen op je energiefactuur. De investering is vaak al na zo’n 5 jaar terugverdiend! 

Waardevermeerdering

Je woning neemt aanzienlijk in waarde toe door het plaatsen van zonnepanelen. Daarbovenop geniet je mogelijk van een beter energielabel, hetgeen vandaag niet onbelangrijk is omwille van de renovatieverplichting voor energieverslindende woningen.

Terugleververgoeding

Wekken je zonnepanelen meer energie op dan je verbruikt? Het energie-overschot wordt, tenzij je gebruik maakt van een thuisbatterij, opnieuw op het elektriciteitsnet gezet. Hiervoor ontvang je een zogenaamde terugleververgoeding per kWh. Toch blijft een doordacht energieverbruik én de aanschaf van een thuisbatterij interessant. In het ideale geval zijn energieopwekking en energieverbruik optimaal op elkaar afgestemd.

Milieuvriendelijke energie

Zonne-energie is duurzame energie. Deze hernieuwbare energievorm is dus goed voor het milieu.

Waarom zonnepanelen en omvormer van SolarEdge

Het SolarEdge-systeem is vandaag het beste op de markt. Naast zijn uitmuntende kwaliteit haalt het systeem het hoogste rendement uit zonnepanelen. Bovendien zorgt het voor een verhoogde veiligheid door monitoring en temperatuurbewaking per paneel.

Rendementsverschillen tussen panelen veroorzaken vermogensverlies. Deze verschillen ontstaan bijvoorbeeld door bladval, sneeuw, vervuiling of schaduw. Bij traditionele omvormers vermindert het zwakste zonnepaneel de prestatie van alle panelen. Met SolarEdge produceert elk paneel maximale energie en worden vermogensverliezen voorkomen. Je haalt dus maximaal vermogen uit elk zonnepaneel.

Bovendien heeft SolarEdge nog tal van andere troeven:

  • Verhoogde veiligheid door gepatenteerde SolarEdge Safe DC: het systeem schakelt zichzelf meteen uit bij verhoogde temperatuur.
  • Vlamboogdetectie: elimineert brandrisico bij defecte connectoren of kabels.
  • Omvormer is battery ready: je voegt snel en makkelijk een thuisbatterij toe op het voor jou geschikte moment.
  • Je koppelt het systeem eenvoudig met een warmtepomp.
  • Koppeling met laadpaal: maximaliseer het gebruik van eigen stroom.
  • Monitoring op paneelniveau: volg alles snel en nauwkeurig op in de app.
  • Onmiddellijke storingsdetectie en melding bij de installateur.
  • Smart Home-koppelingen: sturing a.d.h.v. de opbrengst van de panelen voor vijverpomp, zwembad, airco, …

Renoveren

Overweeg je te renoveren? Uiteraard laat je best eerst de dakrenovatie uitvoeren alvorens zonnepanelen te laten plaatsen. Indien je optimaal inzet op duurzame energie en kiest voor een warmtepomp, is ook een badkamerrenovatie een uitgesproken meerwaarde voor je woning.

Andere werken aan je woning?

Naast zonnepanelen helpen we je ook graag met andere werken in, aan of rond je woning. Heb je een specifieke vraag? Neem gerust even contact met ons op. We bekijken graag wat we voor je kunnen betekenen.