0471 01 79 47 eb.nedyehrevnevs@ofni

Warmtepomp

Warmtepomp

Efficiënt en duurzaam verwarmen, doe je vandaag met een warmtepomp.

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier om je huis te verwarmen én te koelen? Dan is een warmtepomp absoluut te overwegen.

Een warmtepomp is een duurzaam verwarmings- én koelsysteem dat energie uit de lucht of de grond haalt om je huis te verwarmen of te koelen. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en is tot vier keer efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen.

Wist je overigens dat een warmtepomp een vergelijkbare of mogelijk zelfs langere levensduur heeft dan traditionele systemen?

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp biedt tal van voordelen, welk type je ook kiest.

 • Energie-efficiëntie
  Warmtepompen verbruiken minder elektriciteit dan conventionele verwarmingssystemen.
 • Milieuvriendelijk
  Verminder de CO²-uitstoot door het gebruik van een duurzamere energiebron.
 • Verkoeling in de zomer
  Een warmtepomp fungeert in de zomermaanden ook als airconditioning.
 • Subsidies en belastingvoordelen
  Profiteer van overheidsinitiatieven die de installatie van warmtepompen ondersteunen.
 • Verhoogde woningwaarde
  Huizen uitgerust met duurzame technologieën zoals zonnepanelen, een laadpaal of een warmtepomp zijn erg populair op de vastgoedmarkt.

Overtuigd van de voordelen? Boek dan snel je gratis kennismakingsgesprek met Sven.

Types warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, elk met specifieke kenmerken en toepassingen.

Lucht-water warmtepomp
Lucht-lucht warmtepomp
Grond-water warmtepomp
Hybride warmtepomp

Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in warm water, dat vervolgens gebruikt wordt voor verwarmingssystemen en warm kraanwater. Ze zijn relatief eenvoudig te installeren en efficiënt in milde klimaten zoals bij ons.

Deze warmtepomp haalt eveneens warmte uit de buitenlucht en zet deze om in warme lucht. De warmte wordt met een lucht-lucht warmtepomp verspreid via een ventilatiesysteem. Dit systeem is geschikt voor zowel verwarming als koeling van woningen. Dit systeem is eenvoudig te installeren en is ideaal voor woningen die geen uitgebreid verwarmingssysteem vereisen.

Dit systeem is ook bekend onder de term geothermische warmtepomp. Deze pomp haalt warmte uit de grond om water te verwarmen voor verwarmingssystemen en warm kraanwater. Een geothermische warmtepomp werkt zeer efficiënt, werkt goed in diverse klimaten en heeft lagere operationele kosten op lange termijn. Ze is wel duurder in aanschaf wegens de grondboring die moet uitgevoerd worden.

Een hybride warmtepomp combineert een lucht-water warmtepomp met een traditionele ketel op fossiele brandstof (gas of stookolie). Ze zijn uitermate efficiënt en betrouwbaar, vooral tijdens piekbelasting in koudere maanden.

Welke warmtepomp je best kiest, is afhankelijk van meerdere factoren.

Andere werken aan je woning?

Naast zonnepanelen helpen we je ook graag met andere werken in, aan of rond je woning. Heb je een specifieke vraag? Neem gerust even contact met ons op. We bekijken graag wat we voor je kunnen betekenen.